Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Жоден з великих інвесторів не покинув Харківську область

Жоден з великих інвесторів не покинув Харківську область

 Про це під час «прямої лінії» в газеті «Вечірній Харків» заявив перший заступник голови Харківської облдержадміністрації Ігор Райнін. Він зазначив, що Харківська область цікава інвесторам з різних точок зору. У першу чергу, інтелектуальним потенціалом, потужною промисловою базою і перспективами для розвитку аграрного сектора.

 «Абсолютно всі великі інвестори Харківської області залишилися працювати в регіоні. Це і Nestle, і Philip Morris, і компанія Shell. Ми зробили все можливе, щоб забезпечити їм комфортні умови роботи. Особисто голова облдержадміністрації Ігор Балута неодноразово проводив зустрічі з представниками іноземних компаній, в ході яких вирішувалися першочергові проблеми інвесторів, пов'язані з роботою в нашому регіоні», - сказав Ігор Райнін.

Крім того, він зазначив, що сьогодні в області спостерігається фактичний приріст інвестицій. «Згідно статистичної звітності ми спостерігаємо формальне зменшення показника обсягу іноземних інвестицій в Харківську область. Однак, ми повинні розуміти, що цей показник у значній мірі залежить від коливань курсу національної валюти. І, оскільки курс гривні по відношенню до долара США зменшився майже на 50%, ми маємо чисто математичне падіння. Якщо прибрати фактор курсової різниці, то на сьогодні у нас з початку року залучено 8,3 млн. дол США, а чистий позитивний приріст склав 6,5 млн. дол США», - підсумував Ігор Райнін.