Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця року в населених пунктах області будуть розроблені програми поводження з побутовими відходами

До кінця року в населених пунктах області будуть розроблені програми поводження з побутовими відходами

Таке завдання поставив заступник голови - керівник апарату обласної державної адміністрації Василь Хома перед керівніками райдержадміністрацій області та  департаментами житлово-комунального господарства та екології ХОДА в ході обласної селекторної наради з порядком денним: «Про хід проведення в області щорічної Всеукраїнської акції з благоустрою «За чисте довкілля». Підбиваючи підсумки акції, він зазначив, що, не дивлячись на складний час, в області робота з благоустрою пройшла достатньо злагоджено. Василь Хома подякував голів районних державних адміністрацій, мерів міст обласного значення за проведену роботу, зазначивши, що цю роботу треба не тільки продовжувати, але і проводити її на більш високому рівні.

«Без створення налагодженої системи поводження з побутовими відходами у нас нічого не вийде. Ми постійно будемо витрачати величезні кошти на ліквідацію звалищ. Тому сьогодні всім головам райдержадміністрацій ставлю завдання скласти карти закріплення земель за її користувачами. Кожен власник землі, відповідно до законодавства, буде відповідати за утримання закріпленої за ним території», - сказав Василь Хома.

Він також поставив завдання до кінця 2014 року розробити обласні, районні та міські програми поводження з побутовими відходами. Крім цього, в області буде проведена інвентаризація всіх полігонів побутових відходів.

«Також необхідно організувати роботу з вироблення та утвердження норм викиду побутових відходів, затвердити тарифи для населення. І щодня роз'яснювати мешканцям важливість правильного збору та утилізації відходів. Тільки при такому комплексному підході ми отримаємо закономірний системний результат», - зазначив Василь Хома.

Довідка. Протягом акції «За чисте довкілля» в області ліквідовано 2115 несанкціонованих сміттєзвалищ обсягом 62,2 тис.м3. Висаджено 78,1 тис. дерев, 32,2 тис. кущів, 69 тис.м2 газонів, посаджено 340,2 тис. м2 квітників. Очищено від сміття 820,6 тис.м2 берегів водойм. Прибрано 24 521 тис. м2 прибудинкових територій, прибрано 522 парки і сквери площею 31 560 тис.м2, 14304 км вулиць і доріг площею 82 155 тис.м2, впорядковано 1999 кладовищ та 1185 братських могил, меморіальних комплексів та місць почесних поховань. Акцію проведено у 1758 населених пунктах, у т.ч. 17 міст, залучено 5205 підприємств, у т.ч. громадських організацій - 659 од., прийняло участь понад 530 тисяч осіб.