Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Регіональний координаційний центр з різних питань звернулося 426 переселенців

У Регіональний координаційний центр з різних питань звернулося 426 переселенців

Про це сьогодні в ході прес-конференції в інформагентстві Status Quo повідомила директор Департаменту праці та соціального захисту населення ХОДА Олена Захуцька. Вона зазначила, що переселенці з Луганської та Донецької областей почали активно звертатися в Регіональний координаційний центр області з 22 травня, і з кожним днем їх кількість збільшується. У трьох районах області вже розселено 459 осіб.

«У координаційний центр з різних питань звернулося 426 переселенців. Звертаються з питань надання медичної допомоги. Така допомога вже надана 251 людині, включаючи дітей, дорослих, вагітних жінок. Люди, які оселилися у родичів, просять влаштувати дітей у садки і пришкільні табори. Дві особи звернулися в Центр зайнятості - один був працевлаштований, іншому - призначено допомогу по безробіттю. Хочу відзначити, що по місту Харкову та по області Центром зайнятості зареєстровано більше 2 тисяч вакансій, тому кожному бажаючому ми зможемо допомогти у працевлаштуванні», - сказала Олена Захуцька.

Вона також зазначила, що для легалізації одержувача пенсій, інших соціальних виплат, громадяни реєструють тимчасове проживання через міграційну службу, і потім звертаються до районних Пенсійних фондів. По 73 пенсіонерам вже зроблено запит пенсійних справ, після їх отримання пенсії будуть переведені в Харківську область.