Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

До кінця року споживання природного газу теплопостачальними підприємствами області має скоротитися на 25%

До кінця року споживання природного газу теплопостачальними підприємствами області має скоротитися на 25%

Про це в ході розширеного засідання обласного штабу з організації підготовки господарського комплексу та об'єктів соціальної сфери до сталого функціонування в осінньо-зимовому періоді 2014-2015 років повідомив директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Роман Грива. Він зазначив, що при підготовці галузі до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років необхідно приділити особливу увагу на впровадження заходів, спрямованих на скорочення споживання природного газу. 

«Таке завдання ставилося урядом і керівництвом облдержадміністрації, та в 2014 році зниження споживання природного газу теплопостачальними підприємствами області має скоротитися на 25%», - підкреслив він.

Також директор Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури додав, робота в цьому напрямку ведеться в області вже не перший рік. В результаті чого в ряді населених пунктів області були успішно реалізовані проекти з переведення соціальної сфери на опалення від джерел на альтернативному паливі.

«В результаті виконаних заходів в 2013 році обсяг споживання природного газу теплопостачальними підприємствами в цілому по області склав 847,6 млн.куб.м. У 2014 році, згідно із запланованими заходами, за рахунок проведення реконструкції об'єктів теплопостачання, а також заходів, спрямованих на заміщення газу іншими енергоресурсами, планується скоротити споживання газу в районах та містах обласного значення на 13,9 млн.куб.м, що становить 10,2% річного споживання газу», - підсумував Роман Грива. 

Теги