Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На території Харківщини знаходиться 428 громадян з Луганської та Донецької областей

На території Харківщини знаходиться 428 громадян з Луганської та Донецької областей

 Відбулося засідання Міжвідомчого координаційного штабу з тимчасового розміщення громадян України, які переселяються з Автономної Республіки Крим та м. Севастополя, Донецької та Луганської областей в інші регіони України. Як зазначив у ході засідання голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, у Харківській області ситуація стабільна. Тому Харківщина готова приймати переселенців з Луганської та Донецької областей.

«У реєстрі для тимчасового розселення у Харківському регіоні знаходиться 81 об'єкт. Станом на 2 червня на території Харківщини з Донецької та Луганської областей знаходяться 428 громадян. А саме на території Куп'янського, Борівського, Богодухівського районів. У базу даних по переселенцям з Донецької та Луганської областей включено 546 осіб, це 85 сімей. На гарячу лінію звернулося 94 людини, в основному з консультаційними питаннями. У службі зайнятості перебуває 8 громадян, 5 осіб працевлаштовано. Переведення пенсій здійснили 80 людям, державну соціальну допомогу призначено 51 громадянину. У міграційну службу звернулося 227 осіб. 167 чоловік зареєстровані на постійне місце проживання. 10 громадянам відновлюються документи, за медичною допомогою звернулося 87 громадян», - поінформував Ігор Балута.

Також він зазначив, що за останні три дні зафіксований самостійний переїзд приблизно 6 тис. громадян з Донецької та Луганської областей. Точне місцезнаходження цих громадян невідомо.