Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині проводиться системна робота з пошуку і залучення пріоритетних для регіону проектів у рамках міжнародної технічної допомоги

На Харківщині проводиться системна робота з пошуку і залучення пріоритетних для регіону проектів у рамках міжнародної технічної допомоги

Про це в ході семінару-наради з питання: «Пошук, підготовка і результативне подання заявок на участь в програмах міжнародної технічної допомоги»  повідомила директор Департаменту з підвищення конкурентоспроможності регіону Харківської обласної державної адміністрації Юлія Світлична. Під час семінару учасники обговорили питання залучення і ефективного використання засобів міжнародної технічної допомоги, а також пошуку, підготовки і результативного подання заявок на участь в програмі міжнародної технічної допомоги. 

Як відмітила Юлія Світлична, в області працює ряд регіональних центрів із залучення МТД. Основними напрямами яких є координація роботи територіальних громад із залучення міжнародної технічної допомоги і надання інформаційної і методичної підтримки реалізації проектів і програм.

«Інтеграція України в європейське суспільство не може бути без нормальної, робочої і дієвої підтримки соціально-економічного розвитку кожного з районів та міст Харківської області. Згідно розпорядження голови Харківської обласної адміністрації Департаменту конкурентоспроможності довірена активізація роботи в сфері МТД по залученню і пошуку донорів. Ми дуже сподіваємося, що в співпраці з центрами по залученню МТД, які створені в Харківській області, спільно організуємо дієві, робочі зустрічі, які допоможуть нам надалі налагоджувати роботу в цій сфері і залучати все більш дієві механізми для розвитку територій», - сказала Юлія Світлична.