Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині відзначили День відновлення суверенітету Вірменії

На Харківщині відзначили День відновлення суверенітету Вірменії

У Харківському Національному Академічному театрі опери та балету ім. Н.В. Лисенка відбулися урочистості з нагоди Дня відновлення суверенітету Вірменії. У заході взяли участь представники Департаменту масових комунікацій Харківської ОДА,  голова Харківської обласної громадської організації «Вірменська національна громада» Армаіс Оганесян, директор вірменського культурно-освітнього центру ім. Месропа Маштоца Араксія Асратян.

Сьогодні в Харкові проживає близько 20 тисяч вірмен. Працює Почесне консульство Республіки Вірменія в Харківській та Сумській областях, діють національні вірменські школи та громадські національні організації. Головна мета, яких, збереження цілісності вірменського народу, національнуої ідентичності, самобутністі, культури і мови.

За словами Араксіі Асратян, для багатьох з них Україна встигла стати другою батьківщиною, але єдиною рідною культурою залишається вірменська і тому цей день є знаковим в житті кожного члена вірменської громади.

«Для мене цей день, як день перемоги, як день своєї країни і день радості, тому ми відзначаємо його концертом. Хочеться щоб завжди святкували день перемоги, щоб завжди був мир, завжди були концерти, присвячені українським та вірменським святам. Для нас Україна як друга батьківщина», - сказала Араксія Асратян.

Далеко від батьківщини представники вірменської діаспори зберігають традиції і самобутній колорит народних танців і пісень. У ході вечора творчі колективи продемонстрували свої досягнення і готові їх представити всьому світу.

«У вірмен є що показати всьому українському народу і тим національностям, які живуть в меншості. Ми можемо в цьому житті зробити багато чого і радувати не тільки людей, а й самим радіти тому, що ми є на світі і у нас є культура. Вірменський народ один з тих древніх народів, який любить життя і хоче нести добро», - Армаіс Оганесян.