Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Призовники, які планують вступати до ВНЗ і надали довідку про участь у ЗНО, не будуть включені в план призову

Призовники, які планують вступати до ВНЗ і надали довідку про участь у ЗНО, не будуть включені в план призову

Призовники, які до 31 липня 2014 року закінчують освіту в середній школі або професійно-технічного училища і надали у військкомати заяви про надходження на навчання до вищих навчальних закладів, довідку про реєстрацію в участі в зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) в червні поточного року, не будуть включені в план призову. Про це йдеться в Розпорядженні Генерального штабу № 300/1/C/1708 від 22.05 2014р., повідомив заступник Харківського обласного комісара Юрій Калгушкін. 

Крім того, йдеться в Розпорядженні, призовники, які за результатами ЗНО набрали відповідну кількість балів, не можуть бути прийняті на навчання до вищих навчальних закладів і визнані за станом здоров'я придатними до строкової військової служби, отримають повістки з військкомату.

«У Розпорядженні рекомендовано обласним та Київській міській призовним комісіям за поданнями районних (міських) призовних комісій згідно ч.15 ст.17 Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу» давати відстрочку до чергового призову призовникам, які за результатами ЗНО можуть бути прийняті в виші», - зазначив Юрій Калгушкін.