Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Організація роботи реєстраційних центрів на Харківщині - зразок для інших регіонів

Організація роботи реєстраційних центрів на Харківщині - зразок для інших регіонів

Про це на брифінгу повідомив голова Державної реєстраційної служби України Ігор Алексєєв, який відвідав Харківську область з робочим візитом. «Зараз у всіх регіонах країни втілюється державна ініціатива децентралізації. Тобто передачі послуг від центральних органів виконавчої влади на місця, щоб громадяни могли отримувати послуги у спеціальних центрах. У Харкові ми побачили чудове приміщення дозвільного центру, побачили районні центри, вони створені таким чином, щоб громадяни могли отримати якісні адміністративні послуги. Центри повністю обладнані і для людей з обмеженими можливостями, у всіх є відповідні написи для незрячих людей, що, до речі, я вперше побачив в Україні. Облаштування опрацьовано до деталей. Місцева влада організувала процес на досить високому рівні, і ті проблеми, які є в інших областях, наприклад, у Полтаві, Черкасах, на Харківщині відсутні», - сказав Ігор Алексєєв. 

Раніше на одного відвідувача реєстратор витрачав 15-20 хвилин. Тепер, стверджує Ігор Алексєєв, документи на реєстрацію (наприклад, підприємницької діяльності) можна буде подавати в електронному вигляді. Заявник сам буде заповнювати бланки, сканувати документи, завданням реєстратора буде тільки перевірити відсутність обмежень на проведення реєстраційних дій. Нововведення, вважає голова Державної реєстраційної служби України, повністю ліквідує черги, корупцію в даній сфері і існуючі тіньові схеми.

Також він додав, що в Україні штат реєстраторів поповниться на 400 осіб, скільки вакансій отримає Харківська область ще невідомо. 

Теги