Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні необхідно спростити процедуру укладання договорів оренди сільськогосподарських земель

В Україні необхідно спростити процедуру укладання договорів оренди сільськогосподарських земель

Сьогодні в ході круглого столу голова Державної реєстраційної служби України Ігор Алексєєв акцентував увагу на тому, що необхідно спростити процедуру укладання договорів оренди сільськогосподарських земель. За його словами, мінімум 1 млн. договорів необхідно укласти в поточному році. «Аграрний сектор сьогодні стає локомотивом економіки, залучає валютні ресурси і створює нові робочі місця. Зрозуміло, що аграрному сектору необхідно створити умови для реєстрації, в тому числі, прав оренди земельних ділянок. На даному етапі ми вирішуємо проблему в ручному порядку. Ми впроваджуємо практику подання документів за кущовим принципом. Ми направляємо реєстраторів в більш завантажені райони», - сказав Ігор Алексєєв.

Також він зазначив, що, в першу чергу, необхідно ввести електронну подачу документів і надати можливість відкритості реєстру речових прав для держорганів.

«З 3 млн. запитів, що надійшли в службу торік, 1млн. - від держорганів. Ми також передбачили збільшення штатної чисельності на 400 одиниць. Їх направимо на проблемні ділянки, які потребують кадрове посилення», - сказав Ігор Алексєєв.

Крім цього він додав, що спостерігається позитивна динаміка щодо укладання договорів оренди як у Харківській області, так в цілому по Україні.