Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У галереї «Бузок» відкрилась виставка «Мешканці Землі»

У галереї «Бузок» відкрилась виставка «Мешканці Землі»

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» відбулось відкриття персональної виставки Дар'ї Пушанкіної «Мешканці Землі». Автор виставки - експериментальний художник екранних і анімаційних мистецтв. Спеціалізується в техніці: пісочної анімації, Ебру - малюнки на воді, анімація світлом, «анімація фарбами», техніка «золотий пил» і «швидкісний художник». У своїх картинах, автор, намагається відобразити не тільки внутрішню філософію своїх ідей, а й розкриває матеріал з максимальною технікою у виконанні.

За словами організаторів, виставка, яка придбала філософську назву «Три світу бачимо Ми, але тільки у двох живуть ВОНИ - МЕШКАНЦІ ЗЕМЛІ», розкриває внутрішній світ художниці, художні експерименти техніки.

«Атмосфера. Космос - це те, де немає життя, але за рахунок чого ми існуємо. У цих асоціаціях художниця показує свою ідею в анімації - малюнок світлом, яка відображає наш світ фантазії і мрій. Земля - це те, де утворюються всі форми життя починаючи від рослини, комахи і закінчуючи людиною. Вода - це те, що дає нам життя, і без чого не буде існування всього живого. Починаючи від краплі, закінчуючи всілякими мешканцями річок, морів і океанів. У цих асоціаціях розкривається ідея виставки та мистецької техніки, а також Дар'я розкриває свої образи в техніці «пісочної анімації та графіки» та «Ебру - малюнки на воді», - кажуть організатори.

Крім цього, відвідувачам була продемонстрована колекція принтів і подушок пісочної анімації на тканині і серветок виконаних у техніці Ебру.

Довідка. У 2008 році закінчила Харківську академію дизайну та мистецтв, спеціалізація «Промисловий Дизайн». Свою творчу кар'єру починала як менеджер творчого арт-проекту в Харкові «Намалюй світ своїми руками», де запрошувала художника з Криму, і проводили майстер-класи для тих, хто мріяв відкрити в собі художника. У 2006 році, Дар'я, стала родоначальником пісочної анімації в Україні, а з 2008 р., художниця, з легкої руки, почала запрошувати і навчати багатьох художників в техніці піскової анімації в Харкові, а також у дальньому та ближньому зарубіжжі.
З 2010 року, Дар'я Пушанкіна почала вивчати техніку Ебру - малюнки на воді. У своєму експерименті прийшла до авторського рецепту води і фарб, який зробив фарби не тільки яскравими і стійкими в малюнках, а й з'явилася можливість створювати анімаційні фільми і повноцінні сюжети в картинах.
Завдяки великому досвіду в сфері екранного мистецтва, з легкістю освоїла техніку малювання світлом на спеціалізованому полотні. Художниця поринула у світ експериментів і синтезів в екранному мистецтві, які допомагають їй у сучасній творчості знаходити нові русла.
З 2013 року, художниця, почала працювати в наступних анімаційних напрямках як: техніка «швидкісного художника», «золотим пилом» і «пластичної анімації».