Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В Україні відбудуться легітимні вибори і з'явиться законно обраний Президент

В Україні відбудуться легітимні вибори і з'явиться законно обраний Президент

Про це під час селекторної наради з питань забезпечення виконання завдань із підготовки та проведення позачергових виборів Президента України повідомив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк. У нараді взяли участь заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський, голова Харківської обласної ради Сергій Чернов. «Від імені Уряду України можу запевнити: в Україні відбудуться легітимні вибори і з'явиться законно обраний Президент. Всі українці повинні отримати можливість прийти, проголосувати і вибрати нового українського Президента», - сказав Арсеній Яценюк.

Він наголосив на необхідності проведення виборів у всіх без винятку областях України: «Ми усвідомлюємо, що в окремих місцях буде складно провести виборчу кампанію. Але таких місць є дуже мало і загалом це не вплине на результати виборів».

Арсеній Яценюк окремо зазначив необхідність того, «щоби для громадян України було забезпечено можливість прийти на виборчу дільницю і проголосувати».

Глава Уряду нагадав, що Парламент ухвалив всі необхідні законопроекти, щоб в Україні були проведені чесні й прозорі вибори, в тому числі забезпечено відповідне фінансування.

За його словами, на виборах забезпечена політична конкуренція, зареєстровано багато кандидатів: «Тому люди можуть вибирати будь-яку політичну ідеологію, будь-яких кандидатів у президенти. Таким чином це гарантує, що всі ідеологічні аспекти будуть враховані. Вибір є, просто треба прийти і проголосувати».

Прем’єр-міністр окремо відзначив роль Центральної виборчої комісії, «яка в надскладних умовах забезпечує проведення виборчого процесу». Він наголосив, що ЦВК як незалежний орган «робить все для проведення чесних і прозорих виборів»: «У нас є один із найдосконаліших реєстрів виборців, і Центральною виборчою комісією забезпечені всі технічні моменти, необхідні для проведення виборів».

Він також підкреслив, що право кандидатів у Президенти на висвітлення діяльності було забезпечено законодавством та українською медіа-спільнотою: «Засоби масової інформації надали доступ кандидатам у Президенти для виголошення своїх позицій, проголошення промов, розміщення своїх політичних роликів».

Арсеній Яценюк повідомив, що на базі Центральної виборчої комісії працюватиме об'єднаний оперативний штаб щодо підготовки та проведення виборів Президента України. Від Уряду ньому буде працювати Перший віце-прем'єр-міністр України Віталій Ярема.

«Усе для забезпечення законності, правопорядку і можливості проведення виборчої кампанії з боку Уряду буде зроблено», - підкреслив Глава Уряду.