Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більше 500 дітей Харківської області вирушать на відпочинок на узбережжя Чорного моря

Більше 500 дітей Харківської області вирушать на відпочинок на узбережжя Чорного моря

20 травня 2014 року на базі Комунального підприємства «Дитячий заклад санаторного типу «Таврія» у м. Скадовську Херсонської області стартує перша зміна для дітей соціально незахищених категорій Харківської області та м. Харкова. Разом з ними на Чорне море відправляться дитячі творчі колективи та сольні виконавці, які стали переможцями обласного фестивалю «Весняні дзвіночки», конкурсу Шевченківських читань, переможці інших регіональних, всеукраїнських та міжнародних конкурсів і фестивалів.

Всього в першу фестивальну зміну відпочине 540 дітей, з них 450 дітей — учасників обласного фестивалю «Весняні дзвіночки». 

Протягом 21 дня діти не тільки стануть учасниками і гостями фестивалю, вони зможуть отримати комплекс оздоровчих послуг в умовах унікального клімату Джарилгацької затоки Чорного моря.

Довідка. Всього за рахунок коштів обласного бюджету (5,2 млн.) за результатами відкритих конкурсних торгів придбано 1740 путівок для дітей соціально незахищених категорій до закладів оздоровлення Харківської області та узбережжя Азовського і Чорного морів.

Буде проведено 5 фестивальних змін різного спрямування, а саме:

- на узбережжі Чорного моря — фестиваль «Весняні дзвіночки» для переможців обласних фестивалів дитячої творчості;

- на узбережжі Азовського моря (табір «Гвоздика» смт Кирилівка Заорізької області) — фестиваль «Цирк ІІІ-го тисячоліття» для дітей учасників циркових колективів;

- на території Харківської області: фестиваль «Світ спорту» (табір «Орлятко» Ізюмський район), фестиваль «ДивоГрай» (табір «Олімпія» Балаклійський район), фестиваль «Відповідальність починається з мене» (табір «Сосновий» Куп’янський район).