Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Бригади екстреної медичної допомоги в Харківській області виїжджають на виклики більше двох тисяч разів на добу

Бригади екстреної медичної допомоги в Харківській області виїжджають на виклики більше двох тисяч разів на добу

Про це під час робочого візиту до Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф заявив заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Юрій Георгієвський. «Оперативному обслуговуванню населення сприяє єдина диспетчерська служба, де дзвінки цілодобово приймають 8-12 диспетчерів, ще 15 чоловік займаються передачею викликів безпосередньо бригадам швидкої допомоги. Автомобілі оснащені системами GPS-навігації та мобільним зв'язком. В даний час показники доїзду швидкої допомоги вдалося скоротити до 7 хвилин 35 секунд по місту Харкову та 14 хвилин 20 секунд по області» - зазначив Юрій Георгієвський.

За інформацією директора «Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Віктора Забашти, люди, які одного разу сюди звернулися, вносяться до реєстру, і при черговому виклику швидкої допомоги їм достатньо назвати номер будинку і квартири, і бригада відправляється на виклик автоматично. Щодня на лінії працюють близько 200 автомобілів - в залежності від часу доби їх кількість варіюється. Диспетчер в будь-яку хвилину може визначити місце знаходження кожної бригади в області та її зайнятість.

«Це унікальна система управління та обліку, яка повинні бути всіма запозичена. І ми направимо зусилля, щоб роботу цього центру всіляко популяризувати», - заявив віце-губернатор Юрій Георгієвський.

У Харківській області 164 пункти базування бригад швидкої допомоги, і до кінця травня їх число збільшиться до 176.