Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбудеться Всеукраїнська науково-теоретична конференція, присвячена проблемам музеєзнавства

У Харкові відбудеться Всеукраїнська науково-теоретична конференція, присвячена проблемам музеєзнавства

14-15 травня в Харківській державній академії культури (Бурсацький узвіз, 4, к. 23) відбудеться Всеукраїнська науково-теоретична конференція «Проблеми музеєзнавства, збереження та відновлення історичної пам’яті», присвячена 85-річчю Харківської державної академії культури та 25-річчю відкриття першого в Україні музейного відділення ХДАК. В ході конференції передбачається проведення пленарного засідання, робота трьох секцій, відео-зустріч з фундатором музейного відділення, нині професором університету Джонса Гопкінса (м. Балтімор, США), Г.Й.Чернявським та відвідування Пархомівського історико-художнього музею. Початок пленарного засідання 14 травня о 10.00.

Довідка. У 1989 році Харківська державна академія культури першою в Україні почала реалізацію унікального освітнього проекту по підготовці фахівців музейної справи. З того часу академія є провідним навчально-науковим центром в галузі музеєзнавства і пам’яткоохоронної діяльності. У 1994 р. в академії була відкрита аспірантура по підготовці фахівців вищої кваліфікації з проблем музеєзнавства, яку на сьогодні закінчило майже 20 осіб, у тому числі і громадян далекого зарубіжжя.

За 25 років свого існування відділення випустило понад 400 фахівців музейної сфери, які й зараз успішно працюють у провідних музейних установах України, Росії, інших зарубіжних країн.