Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Надання державних гарантій дозволить вирішити питання заборгованності на підприємствах «Укроборонпрому»

Надання державних гарантій дозволить вирішити питання заборгованності на підприємствах «Укроборонпрому»

Про це повідомив в ефірі програми обласного радіо «Ранковий ексклюзив» директор Департаменту економіки та міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко. «Є декілька контрактів, які на сьогодні не виконані концерном «Укроборонпром». Основний - це контракт з Іраком по БТР, і це є для нас проблемою. Для його виконання сьогодні планується надати відповідні державні гарантії для того, щоб профінансувати виготовлення продукції згідно контракту. Ми вважаємо, що це буде дуже великим тиском на те, щоб погасити заборгованість по заробітній платі, яка існує на підприємствах концерну. В цілому ця ситуація під контролем, керівництво області щонеділі оцінює ситуацію, в якій ми знаходимося», - розповів Віктор Коваленко.

Також він зазначив, що питання щодо погашення заборгованості концерном «Укроборонпром» було озвучено Міністру розвитку та торгівлі України Павлу Шеремету під час його візиту до Харківської області.

«Ми йому озвучили цю проблему для того, щоб Міністерство економічного розвитку та торгівлі на засіданні Кабінету Міністрів висловило позицію Харківської обласної адміністрації зробити відповідні кроки, пов’язані з наданням більших повноважень міністерствам, але не концерну «Укроборонпром». Тому що було явне недопрацювання у цьому питанні з боку попереднього його керівництва. Практично 50% прибутку в рамках реалізації інших контрактів на інших підприємствах забирає «Укроборонпром», - сказав Віктор Коваленко.