Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Золочіві відбувся виїзний семінар з питань державної підтримки інвестиційних проектів та державно-приватного партнерства

У Золочіві відбувся виїзний семінар з питань державної підтримки інвестиційних проектів та державно-приватного партнерства

Сьогодні на базі Золочівської райдержадміністрації відбувся виїзний семінар з питань державної підтримки інвестиційних проектів та державно-приватного партнерства. Участь у заході взяли директор Департаменту економіки і міжнародних відносин Харківської ОДА Віктор Коваленко, заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА – начальник управління фінансових ресурсів та з питань власності Ольга Шамаєва, заступник начальника управління зовнішньоекономічних зв’язків міжнародних відносин Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Наталія Зорченко, голова Золочівської РДА Ігор Гурін, а також заступники голів районних державних адміністрацій та міст обласного значення. Під час семінару обговорили питання щодо державної підтримки інвестиційних проектів в Україні та основні аспекти реалізації проектів державно-приватного партнерства.

За словами Віктора Коваленка, питання залучення інвестицій у розвиток інфраструктури України та державної підтримки на сьогодні є вкрай актуальними.

«Питання, які пов’язані з державної підтримкою актуальні і сьогодні. Вона може бути як у наданні фінансів у державному бюджеті, так і в місцевому. Також, є питання, які пов’язані з наданням державної підтримки згідно Податкового, Митного кодексу, питання які є по відповідним проектам, по процедурі і механізму за підготовкою проекту є різними. На жаль на сьогодні Харківська область відстає, нам не вистачає фахівців, які достатньо кваліфіковано готують інвестиційні проекти в області. Є закон про інвестиційну діяльність, в якому визначено відповідні форми державної підтримки і в рамках нормативних актах якого надається така державна підтримка. В цьому році в державному бюджеті визначена сума 25 млрд. грн. для надання державних гарантій, для інвестиційних, інфраструктурних та інших проектів розвитку, які направлені на модернізацію економії України», - повідомив Віктор Коваленко.

Також він додав, що значного поширення в Україні набула реалізація інвестиційних проектів на засадах державно-приватного партнерства у формі концесії, що застосовується у сфері надання житлово-комунальних послуг.

«У нас є великий потенціал залучення приватного сектору до реалізації проектів державно-приватного партнерства. В рамках цього закону визначено близько 50 проектів, які стосуються таких галузей, як житлово-комунальні послуги, теплопостачання, водовідведення, переробки відходів. На сьогодні вони є нагальними у всіх районах області», - додав Віктор Коваленко.