Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині триває підготовка до виборів Президента

На Харківщині триває підготовка до виборів Президента

Про це сьогодні в ході селекторної наради з питання «Про стан виконання вимог Закону України «Про вибори Президента України» та розпорядження голови ХОДА від 9 квітня 2014 № 113 «Про здійснення в області заходів з підготовки та проведення позачергових виборів Президента України» розповів заступник голови ХОДА Юрій Георгієвський.

Він підкреслив, що на 24 квітня, в районах та містах обласного значення різний стан матеріально-технічного забезпечення виборчих дільниць. Так, в Балаклійському, Богодухівському, Борівському, Великобурлуцькому, Вовчанському, Красноградському та Чугуївському районах рівень підготовки знаходиться на належному рівні, а в Зачепилівському, Ізюмському, Коломацькому, Нововодолазькому районах стан виборчих дільниць не відповідає встановленим законодавчим нормам.

«Відбулася робоча нарада керівництва ХОДА, на якому
було прийнято рішення про те, що територіальні органи до 15 травня проведуть у межах своєї компетенції відповідні обстеження приміщень виборчих дільниць і підготують відповідну документацію за результатами перевірок. Я прошу сприяти у проведенні обстеження, а за його підсумками вжити всіх необхідних заходів, які допомогли б усунути виявлені недоліки. Особливу увагу звертаю на забезпечення виборчих комісій транспортними засобами», - сказав Юрій Георгієвський.

За інформацією заступника керівника апарату ХОДА Володимира Світличного , сьогодні в Харківській області створено 14 окружних виборчих комісій , затверджений їх персональний склад.


«Всі окружні виборчі комісії забезпечені приміщеннями, оргтехнікою, обладнанням засобами зв'язку та іншими матеріальними цінностями, відповідно до вимог Центральної виборчої комісії. Дільничні виборчі комісії повинні бути утворені не пізніше 6 травня поточного року. Всього буде створено 1689 таких комісій і ще одна на тимчасовій основі. Приміщеннями для роботи та голосування дільничні комісії будуть забезпечені», - зазначив Володимир Світличний.