Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Павло Шеремета зустрівся c представниками переробної промисловості та агробізнесу

Павло Шеремета зустрівся c представниками переробної промисловості та агробізнесу

Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета в ході робочої поїздки в Харківську область 26 квітня зустрівся з представниками переробної промисловості та аграрного бізнесу регіону. У зустрічі взяли участь також перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін і ректор Харківського національного технічного університету ім. Петра Василенка Леонід Тищенко. 

Відкриваючи зустріч, Шеремета нагадав, що Європа в односторонньому порядку тимчасово відкрила свої ринки для українських товарів. На 95 % товарів імпортні мита прибрані, на 5% товарів вони істотно зменшені.

"Як нам зайти до Європи так, щоб у них зараз почалася серія нарад, як їм захищатися від успішного, інноваційного, якісного та недорогого - а може, і дорогого - українського товару. Що може зробити Міністерство економіки в питаннях просування експорту, у допомозі українським товаровиробникам, щоб ми захопили ці ринки", - запросив присутніх до виступів Шеремета.

"Нам потрібно схопити цю можливість , нам потрібно схопити ці ринки, у нас іншого немає виходу, у нас гігантський торговий дефіцит, і це створює нам великі проблеми. Водночас світовий ринок є практично безмежним, особливо якщо говорити про харчування, - кількість людей постійно зростає, в бідних країнах люди багатіють, вони готові купувати більше продуктів харчування, продуктів аграрної галузі, це все є гарною новиною для України і питання, як цим скористатися", - сказав Шеремета.