Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Павло Шеремета відвідав Харківську філармонію

Павло Шеремета відвідав Харківську філармонію

Сьогодні, 26 квітня Міністр економічного розвитку і торгівлі України Павло Шеремета в рамках робочої поїздки відвідав Харківську обласну філармонію, щоб ознайомитися з ходом реконструкції комплексу. На зустрічі були присутні голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, перший заступник голови Харківської ОДА Ігор Райнін, директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, заступник директора Департаменту Денис Ткачов, голова правління ВАТ «Трест Житлобуд-1» Олександр Харченко, директор Харківської обласної філармонії Юрій Янко. Павло Шеремета та Ігор Балута оглянули приміщення філармонії , а також їм продемонстрували проект реконструкції.

У ході зустрічі Ігор Райнін зазначив, що гроші на реконструкцію філармонії закладені в бюджеті.

«Роботи нам необхідно проводити зараз, але все стоїть, так як немає фінансування. У бюджеті гроші закладені - це інвестиційний проект, який пройшов всі експертизи, узгодження всіх міністерств», - сказав Ігор Райнін.

У свою чергу Юрій Янко додав, що у філармонії необхідно проводити ремонтні роботи і реставрувати, так як це унікальна будівля в якій виступали такі відомі виконавці як Федір Шаляпін, Арам Хачатурян та інші.

«Для Харкова та України - ця будівля унікальна, її треба будувати. Адже вона належить нашим пращурам, нашим онукам і правнукам. Свого часу тут був комерційний клуб, в радянські часи проводилися всі заходи, тут був пансіон для підготовки дітей до університетів. Ця територія освоюється понад 200 років», - розповів Юрій Янко.

Довідка. Харківська філармонія - одна з найстаріших концертних організацій України - заснована в 1929 році. Тут бували Петро Чайковський, Сергій Рахманінов, Федір Шаляпін. У 1896 році відомий фотограф Альфред Федецький провів тут перший в Україні кіносеанс, звідси у 1929 році вийшла в ефір перша українська радіостанція.

Сьогодні філармонія відіграє значну роль в естетичному вихованні молоді, популяризації кращих зразків класичної та сучасної музики. Тут введені унікальні музичні концерти з використанням найсучасніших лазерних світових технологій. Засновані Фестивалі української музики: «Харків - місто добрих надій» - міський дитячий конкурс музики, «Музичні паралелі», «Авторська пісня».