Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині планується знизити споживання газу на 25 %

На Харківщині планується знизити споживання газу на 25 %

Про це сьогодні в ході обласної селекторної наради розповів заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома. Говорячи про підготовку до опалювального сезону 2014-2015 рр., він підкреслив, що на сьогоднішній день необхідно активне впровадження нових технологій альтернативного палива, оскільки планується знизити споживання газу на 25%.

«Зараз профільними міністерствами розробляються програми з розвитку теплоенергетики в Україні, а ми, в свою чергу, повинні працювати над розробкою наших регіональних програм. На державному рівні зараз формулюються такі принципи: зниження споживання газу, переклад на альтернативні види палива, зменшення втрат при використанні енергоресурсів», - зазначив Василі Хома.
За його словами, в області реалізуються заходи, спрямовані на зменшення споживання енергоресурсів, але в цій роботі важливий комплексний підхід. «Важливо, щоб всі заходи вклалися в єдину струнку систему. Ми повинні розуміти, що будемо робити в цьому році, що наступного, і тоді будемо розвиватися планово і системно», - сказав заступник голови ХОДА.