Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У «Верхньому Салтові» відбудеться свято-фестиваль, присвячене Міжнародному дню музеїв

У «Верхньому Салтові» відбудеться свято-фестиваль, присвячене Міжнародному дню музеїв

26 квітня на базі історико-археологічного музею-заповідника «Верхній Салтів» імені В.О. Бабенка відбудеться музейне свято-фестиваль «Разом дорогою предків», присвячене Міжнародному дню музею. Цей захід практично не має аналогів у музейній практиці України. Його мета – спільна творча діяльність неоднорідних за складом і цільовою орієнтацією музейних груп. У даному випадку – це кілька молодіжних колективів: студенти музейного відділення Харківської державної академії культури, волонтерський центр «Довіра» і група людей з обмеженими фізичними можливостями.  

Одним з основних завдань заходу є залучення аудиторії з обмеженими фізичними можливостями до активного соціального спілкування, надання подібній музейній аудиторії додаткового імпульсу соціалізації і комунікації.

Захід передбачає кілька паралельних процесів музейного спілкування. По-перше, це екскурсія – спектакль, зорієнтована на аудиторію, що потребує особливого екскурсійного підходу – група глухонімих і тих, що недочувають; учні дитячих будинків Харкова. Далі, це екскурсія-прогулянка, розроблена спеціально для волонтерських груп. Після завершення спеціалізованих екскурсій всі гості фестивалю зустрінуться в режимі неформального спілкування. Для них спільно буде проведено майстер-клас з виготовлення української ляльки-мотанки. Також передбачено фізичний тренінг, який містить у собі комплекс загальнооздоровчих вправ. 

У всіх вузлових моментах свята люди з обмеженими можливостями братимуть безпосередню участь.

Свято завершиться короткими інтермедіями, які продемонструють театр глухонімих і співробітники волонтерського центру «Довіра».

Теги