Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У минулому опалювальному сезоні споживання газу теплопостачальними підприємствами області зменшилося на 5,6 %

У минулому опалювальному сезоні споживання газу теплопостачальними підприємствами області зменшилося на 5,6 %

Про це в ході селекторної наради розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації Роман Грива. За його словами, згідно з розпорядженням голови обласної державної адміністрації опалювальний сезон в Харківській області було розпочато з 1 жовтня 2013 року завдяки якісної та своєчасній підготовчій роботі.

«До 10 жовтня 2013 року були повністю включені в роботу котельні і подано тепло на всі об'єкти соціальної сфери та житлові будинки з централізованим теплопостачанням. На опалення працювало 867 котелень, які забезпечували послугами теплопостачання 14770 житлових будинків та об'єкти соцсфери, а саме: 973 лікувальних, 691 дошкільне, 846 навчальних установ», - повідомив Роман Грива.

Також він зазначив, що завдяки проведеним у міжопалювальний період 2013 року заходам з реконструкції систем теплопостачання населених пунктів області, заміні обладнання, впровадження альтернативних видів палива, спостерігається тенденція зниження споживання природного газу теплопостачальними підприємствами районів і міст області.

«За опалювальний сезон теплопостачальними підприємствами області спожито 749,2 млн.куб.м природного газу, що на 5,6 % (44,4 млн.куб.м) менше споживання, ніж за минулий опалювальний сезон 2012/2013 р.р.», - сказав Роман Грива.

Також він додав, що 9 квітня 2014 року опалювальний сезон в Харківській області був завершений, однак у зв'язку з погіршенням погодних умов в деяких районах опалення об'єктів соціальної сфери та житлових будинків було продовжено на декілька днів.