Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Губернатор Ігор Балута зробить все від нього залежне для підтримки чорнобильців Харківщини

Губернатор Ігор Балута зробить все від нього залежне для підтримки чорнобильців Харківщини

Сьогодні відбувся круглий стіл, присвячений річниці Чорнобильської трагедії, у ході якого було розглянуто питання про взаємодію та співробітництво між Харківською обласною державною адміністрацією та чорнобильськими організаціями Харківщини. Участь у круглому столі взяв голова Харківської облдержадміністрації Ігор Балута, в.о. заступника голови ХОДА Юрій Георгієвський, керівники структурних підрозділів ХОДА та чорнобильських організацій.

Голова Харківської обласної організації Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль Україна» Анатолій Винник попросив губернатора представляти інтереси харківських чорнобильців на рівні Кабінету Міністрів України і сприяти вирішенню нагальних проблем.

«Ми просимо, щоб завтра на сесії обласної ради було розглянуто та прийнято звернення депутатів до центральних органів влади. Одне з основних для чорнобильців питань - це дотримання призупиненої раніше ч.4 ст. 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи». Для нас дуже важливо виконання цього закону на 100%, важлива виплата чорнобильцям пенсій, важливо, щоб працювала програма із забезпечення житлом. І ми хочемо, щоб губернатор Харківщини був нашим союзником і представником наших інтересів у цих питаннях на рівні Кабінету Міністрів», - сказав Анатолій Винник.

Голова ХОДА Ігор Балута запевнив присутніх, що зробить все від нього залежне для підтримки чорнобильців Харківщини.

«Що стосується ч 4 ст. 54, я вважаю, ми знайдемо розуміння. Думаю, це буде з початку наступного року, оскільки при сьогоднішній ситуації в країні це, швидше за все, просто неможливо. Програма з будівництва житла - це також реально, тому що у нас є великі можливості співпраці з міжнародними організаціями, безліч грантових проектів», - сказав Ігор Балута.