Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У Харкові відбувся суботник до річниці Чорнобильської трагедії

У Харкові відбувся суботник до річниці Чорнобильської трагедії

У суботнику біля пам'ятного знака Чорнобильця взяли участь чорнобильські організації Харківської області. За словами голови Харківської міської громадської організації «Союз Чорнобиль» Анатолія Губарєва, вони не перший рік напередодні Великодня і річниці з дня Чорнобильської трагедії прибирають територію навколо пам'ятника.

«Ми хочемо напередодні 30-річчя провести тут капітальну реконструкцію пам'ятника і створити меморіал пам'яті чорнобильцям. Сьогодні чорнобильці беруть активну участь у житті Харківщини. З початку квітня у нас заплановані різні заходи, ми проводимо за допомогою наших колег уроки пам'яті, уроки виховання молоді. У новітній історії України, на жаль, практично нічого не сказано про Чорнобиль і про долю ліквідаторів аварії. Ми не хочемо, щоб про це забували. І сподіваюся сьогоднішній суботник теж стане певним прикладом для молоді», - сказав Анатолій Губарєв.

Анатолій Винник, голова Харківської обласної організації «Союз Чорнобиль України», говорячи про становище чорнобильців, підкреслив, що уряд змінюється, а проблеми чорнобильців не вирішуються.

«Проблеми чорнобильців тільки погіршуються. Наприклад, є державна програма забезпечення чорнобильців житлом. На черзі стоїть 1700 чорнобильських сімей, а в бюджеті цього року виділено нуль. Зараз у країні говорять про євроінтерграції ? Чому ніхто з політиків не підніме питання: у 1986 році говорили: чорнобильці врятували весь світ. Так нехай Європа, яку ми врятували, допоможе нашому уряду, збере гроші і побудує нам житло протягом 5 років. Ні, таких ініціатив теж не було. Далі. Чорнобильці згыдно закону повинні отримувати ліки безкоштовно, а державний бюджет на поточний рік визначає норму. Для чорнобильців у бюджеті виділили 60 грн. на людину на рік. Цього вистачить хіба що на тиждень», -
Анатолій Винник.