Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині для участі у ЗНО зареєструвалося 16 700 осіб

На Харківщині для участі у ЗНО зареєструвалося 16 700 осіб

Про це в ефірі обласного радіо розповів директор Департаменту науки і освіти ХОДА Анатолій Бабічев. Розповідаючи про процедуру тестування абітурієнтів цього року, він зазначив, що вона нічим не відрізняється від тестування минулого року. Найближчим часом ХОДА проведе обласну нараду із зацікавленими сторонами. Це органи освіти і органи охорони здоров’я, інші служби, які отримають доручення щодо якісного проведення процедури тестування.

«Цього року зареєструвалися для участі у ЗНО 16 700 осіб. Десь за три тижні до початку тестування кожний абітурієнт отримує запрошення, де буде вказано місце і час його проведення. Він повинен з’явитися у визначений час, мати при собі паспорт або свідоцтво про народження та запрошення на тестування. Результати тестування будуть оголошені до 10 липня. З ними можна буде ознайомитись на сайті Українського центру оцінювання якості освіти», - розповів директор Департаменту науки і освіти ХОДА.

Розповідаючи про роботу вищих навчальних закладів на Харківщині Анатолій Бабічев нагадав, що декілька років тому було прийнято розпорядження Кабінету Міністрів щодо створення Слобожанського державного університету шляхом об’єднання трьох вищих навчальних закладів області, які мають сільськогосподарську направленість: Харківський національний технічний університет сільського господарства, Державна зооветеринарна академія і Харківський державний університет ім. Докучаєва.

«Сьогодні колективи працюють окремо. Прийняте рішення трудових колективів щодо недоцільності об’єднання цих закладів, відповідні рішення і запити направлені до двох міністерств – Міністру освіти і науки України та Міністру аграрної політики України. Зараз питання знаходиться у них на розгляді», - сказав директор Департаменту.