Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Взаємодія органів державної влади та представників бізнесу забезпечить конкурентну перевагу для регіону

Взаємодія органів державної влади та представників бізнесу забезпечить конкурентну перевагу для регіону

Сьогодні директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко провів робочу виїзну нараду з представниками найбільшого платника податків Харківської області - приватного акціонерного товариства «Філіп Морріс Україна» (ФМУ). На ній обговорювалися питання розширення співробітництва ХОДА з компанією в галузі реалізації спільних соціальних проектів, а також проблемні питання, з якими стикається підприємство в своїй діяльності на території області.

Як зазначив Віктор Коваленко, за 20 років ФМУ було профінансовано низку соціальних програм, спрямованих на розвиток інфраструктури села і допомогу найбільш незахищеним верствам населення Тільки у 2013 році компанія надала благодійну допомогу загальною сумою понад 3 млн. грн.

«Системна робота з такими великими іноземними інвесторами, як компанія «Філіп Морріс Україна», є пріоритетним напрямом роботи обласної державної адміністрації в галузі залучення прямих іноземних інвестицій та підвищення конкурентоспроможності нашого регіону. Тільки безпосередня взаємодія органів державної влади та представників бізнесу задля створення комфортних умов для розвитку підприємництва може забезпечити конкурентну перевагу для регіону в боротьбі за залучення іноземних партнерів», - наголосив Віктор Коваленко.

Підсумком робочої наради стало рішення про організацію зустрічі представників підприємства з головою ХОДА Ігорем Балутою, в рамках якої планується обговорення змін до чинного законодавства з метою нормалізації бізнес-клімату на національному рівні.

Довідка: ПрАТ «Філіп Морріс Україна» (ФМУ) є одним з найбільших платників податків в Україні. У 2013 році компанія сплатила до бюджетів усіх рівнів 9,3 мільярди гривень податків та зборів. За період 1994-2013 рр. загальний обсяг інвестицій склав 315,9 млн. дол. США. На ПрАТ «Філіп Морріс Україна» у Харкові працює близько 800 працівників.