Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Близько 20 тисяч жителів Харківщини візьмуть участь в акції «За чисте довкілля»

Близько 20 тисяч жителів Харківщини візьмуть участь в акції «За чисте довкілля»

Сьогодні в ході селекторної наради з порядком денним «Про хід проведення в області всеукраїнської акції «За чисте довкілля» та Дня благоустрою», директор Департаменту екології та природних ресурсів Ігор Капусник зазначив, що на виконання розпорядження Кабінету Міністрів в Харківській області вже не перший рік проводиться щорічна всеукраїнська акція з благоустрою «За чисте довкілля». У районах області роботи з благоустрою здійснюються відповідно до прийнятих планів. Станом на 10 квітня на Харківщині приведено в належний стан 80 % парків та скверів, 66% територій вулиць і доріг, 80 % кладовищ, 68 % пам'яток, 58 % братських могил та меморіальних комплексів, а також 84 % прибудинкових територій.

«В даний час завершується ліквідація сміттєзвалищ у Балаклійському, Кегичівському, Великобурлуцькому районах, необхідно активізувати роботу в цьому напрямку Красноградському, Зміївському району і місту Лозова», - сказав Ігор Капусник.

Директор Департаменту екології та природних ресурсів також нагадав присутнім, що 12 квітня в Харкові і області буде проведено суботник.

«Заплановано ліквідувати 579 сміттєзвалищ, вивезти 6 тис кубометрів сміття, висадити понад 19 тис дерев, більше 10 тис кущів. До участі в суботнику очікується залучення близько 20 тис громадян Харківської області», - підкреслив він.

Завершуючи селекторну нараду, заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома підкреслив, що всі заплановані заходи з благоустрою повинні бути виконані в повному обсязі.