Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Найважливіше – не порушити змінами перебіг проведення вступної компанії

Найважливіше – не порушити змінами перебіг проведення вступної компанії

Про це сьогодні у ході експертної зустрічі для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Зміни до Умов прийому до вищих навчальних закладів у 2014 році» розповів міністр освіти і науки Сергій Квіт.

Він підкреслив, що, оскільки правила вступу вже були оголошені, не треба сильно втручатися у перебіг та структуру проведення вступної компанії, однак деякі зміни будуть проведені. Так, повернеться система «Конкурс», яка містить зведену інформацію про конкурсну ситуацію в кожному вузі країни. Міністр підкреслив, що в правилах прийому буде легалізовано систему «Конкурс» он-лайн.

Також Сергій Квіт запропонував скоротити термін прийому вступних документів на два тижні.

«Вступна компанія може початися 1 липня і ми маємо місяць на те, щоб наші абітурієнти подали документи. Проте, оскільки всі наші колеги працюють в університетах ми повинні подумати над тим, щоб скоротити цей термін на два тижні. Далі за графіком іде оприлюднення списків абітурієнтів, рекомендованих до вступу. Перший список ми оприлюднюємо 1 серпня, другий – 5 серпня, третій - 8 серпня. 11 серпня ми закриваємо заказ по прийому на державне замовлення, після чого починаємо працювати над заповненням місць на контрактну форму навчання. І маємо завершити роботу не пізніше ніж 25 серпня», - зазначив Сергій Квіт.

Теги