Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У обласному центрі культури відбудеться виставка «Вікно у Дивосвіт»

У обласному центрі культури відбудеться виставка «Вікно у Дивосвіт»

З 15 квітня по 20 травня 2014 року в Обласному організаційно-методичному центрі культури і мистецтва (вул.Пушкінська, 62) відбудеться виставка писанок «Вікно у Дивосвіт». Усього в експозиції буде представлено понад 600 робіт. Члени Харківського міського клубу писанкарства ім. Алли Овчаренко та інші слобожанські майстри представлять різноманітні прийоми оздоблення пасхальних яєць, такі як писанки, бісерки, дряпанки, травленки, наскрізне різьблення та інше.

Експозиція виставки «Вікно у Дивосвіт» складається з трьох блоків. У першому розкривається зміст символів, нанесених на шкаралупі яйця (рибка, зірка, хрест, церква, квітка, пташка, дубове листя таке інше). У другому – точні копії писанок з колекції видатного етнографа Слобожанщини Миколи Сумцова. Третя показує розмаїття сучасної традиційної української писанки, виконаної за різними видами орнаментації пасхальних яєць: різьблення, інкрустація по дереву, плетіння, розпис на кераміці, декупаж, травлення, бісерки-восківки, а також домоткані вироби з приватних колекцій О. Добровольської та Г. Ніколаєнко.

Під час роботи виставки щопонеділка та щочетверга з 12.00 до 15.00 відбуватимуться майстер-шоу з писанкарства. Окремо за заявками проводитимуться майстер-класи.