Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Цінова ситуація на ринку продовольчих товарів в Харківській області стабільна

Цінова ситуація на ринку продовольчих товарів в Харківській області стабільна

Як повідомив сьогодні в ході селекторної наради директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Віктор Коваленко, в 2013 році і в перші місяці 2014 року на Харківщині цінова ситуація на ринку продовольчих товарів характеризувалася як відносно стабільна, з наявністю коливань цін на окремі продукти харчування.

«Це підтверджує динаміка основного показника, індексу споживчих цін на продукти харчування, який за 2013 склав 98% – 7 місце серед регіонів України, а за січень – лютий 2014 року погіршився і склав 101,7% – 16 місце серед регіонів України при середньому показнику по Україні 101,7 %. Для порівняння, в січні – лютому 2013 року показник становив 99,9% – 11 місце, і був краще середнього показника по Україні – 100,1%», – зазначив директор Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА.

Також Віктор Коваленко підкреслив, що ціни на соціальні сорти хліба в області з 25 січня 2013 року, коли був підписаний Меморандум порозуміння між облдержадміністрацією, хлібопекарськими підприємствами і торговими мережами, не змінилися.