Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юрій Георгієвський зустрівся з учасниками XI зимових Паралімпійських ігор 2014 року

Юрій Георгієвський зустрівся з учасниками XI зимових Паралімпійських ігор 2014 року

Сьогодні в.о заступника голови Харківської облдержадміністрації Юрій Георгієвський та голова Харківської обласної ради Сергій Чернов зустрілися з чемпіонами, призерами, учасниками XI зимових Паралімпійських ігор 2014 року у м. Сочі (Росія), їхніми тренерами та фізкультурно-спортивним активом.

«Дорогі наші олімпійці, спортсмени, наставники! Щиро вітаю вас. Сьогодні за дорученням губернатора Харківської області Ігоря Мироновича Балути хочу вам висловити слова подяки за ту величезну працю і результати, яких ви досягли в цьому турнірі, прославляючи Харківський регіон. Насправді, неважливо яка кількість і яких медалей було завойовано, тому що олімпійський принцип: «Головне – не перемога, а участь». Так сталося, що Олімпійські ігри проходили в дуже важкий для країни та суспільства момент. На вас лежала додаткова відповідальність і навантаження, оскільки саме ви в цей період часу гідно представляли інтереси України в світі та в Російській Федерації. Тому можна з усією відповідальністю говорити про те, що в цьому залі зараз знаходяться справжні патріоти, справжні герої України. Я хочу побажати вам здоров'я, стійкості, подальших спортивних досягнень», – сказав Юрій Георгієвський.

Також він запевнив, що всі зобов'язання і нормативи, встановлені державою, будуть виконані.

Юрій Георгієвський та Сергій Чернов вручили спортсменам Почесні грамоти та подяки Харківської обласної адміністрації та Харківської обласної ради.

Довідка. З 7 по 16 березня у Сочі відбулися зимові Паралімпійські ігри, які є найважливішою спортивною подією чотириріччя у зимових паралімпійських видах спорту. Україну на цих змаганнях представляли 23 спортсмени і 8 тренерів. З них 8 спортсменів та 5 тренерів – з Харківської області. Збірна команда України змогла завоювати 25 медалей: 5 золотих, 9 срібних і 11 бронзових. Харківські спортсмени зробили істотний внесок у медальний залік України – 12 медалей: 3 золотих, 3 срібних і 6 бронзових нагород.