Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Юні художники Харківщини змагались у знаннях з історії образотворчого мистецтва

Юні художники Харківщини змагались у знаннях з історії образотворчого мистецтва

Обласна олімпіада з історії образотворчого мистецтва, яка щороку проводиться за сприяння та підтримки Департаменту культури і туризму Харківської обласної державної адміністрації, відбулася в перший день весняних канікул. Участь в заході взяли учні художніх шкіл та художніх відділень шкіл естетичного виховання Харківщини. Цьогоріч для олімпіади була обрана тема «Творчість І.Ю. Рєпіна в контексті українського мистецтва».

Як зазначила методист вищої категорії Центру, ініціатор проведення олімпіад Ірина Толочко, харківський досвід є у своєму роді унікальним. Якщо олімпіади з музично-теоретичних дисциплін для юних музикантів досить розповсюджені, то серед учнів, які опановують ази образотворчого мистецтва, подібні творчі змагання ніде в Україні крім Харківщини не проводяться.

«Спочатку олімпіада була спрямована на визначення зрізу знань учнів з предмету "Початковий курс історії образотворчого мистецтва" і нагадувала собою звичайну контрольну роботу, проведення якої виносилося за стіни школи. З часом з'явилося бажання перетворити її у творчий конкурс. Ми налагодили співробітництво з мистецтвознавцями Харківського художнього музею, міської музично-театральної бібліотеки імені К.С.Станіславського, колегами, які працюють у мистецьких навчальних закладах І-IV рівнів акредитації, і загальними зусиллями реалізували цей задум», - розповідає методист вищої категорії Центру, ініціатор проведення олімпіад Ірина Толочко.

Вшановування переможців обласної олімпіади відбудеться 28 березня 2014 року в стінах Харківської спеціалізованої музично-театральної бібліотеки ім. К.С. Станіславського. За результатами оцінювання визначено 13 переможців: 7 лауреатів (одне перше місце, 2 – других та 4 - третіх) та 6 дипломантів. Сертифікати учасника олімпіади отримають усі, хто взяв у ній участь.