Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

На Харківщині планується мобілізувати близько 2 тисяч осіб

На Харківщині планується мобілізувати близько 2 тисяч осіб

Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Василь Хома. За його словами, в Харківській області йде призов громадян на строкову військову службу у внутрішні війська Міністерства внутрішніх справ України та звільнення в запас військовослужбовців у поточному році. Василь Хома зазначив, що в даний час весняному призову у внутрішні війська підлягають 150 осіб, районні комісії приступлять до роботи з 1 квітня.

«Всі вони будуть служити в Харківській області. Крім того, відповідно до Указу Президента про часткову мобілізацію проводяться заходи щодо мобілізації тих людей, які призиваються на військову службу. В цілому області передбачається призвати близько 2 тисяч осіб», – сказав Василь Хома.

Він повідомив, що всі наряди, які були доведені Генштабом, вже виконані і мобілізаційні розпорядження всім доведені. Йде процес розосередження і зміцнення тих підрозділів, до яких військовослужбовці будуть приписані. Вони служитимуть на території Харківської, Луганської, Дніпропетровської областей.

Крім цього, Василь Хома заявив, що в області військкомати доукомплектовані до штатів воєнного часу, проведені навчальні збори.

«Зараз ці військкомати проводять роботу з заклику збройної сили згідно з нарядами, які встановлені Генштабом. Заходи з територіальної оборони проводяться в установленому порядку, згідно із затвердженими планами. В даний момент можна сказати, що ніяких проблем у нас немає», – додав Василь Хома.

Теги