Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Протягом першої половини березня 2014 року на Харківщині відбулося близько 20 масових акцій

Протягом першої половини березня 2014 року на Харківщині відбулося близько 20 масових акцій

Початок березня відзначився бурхливими подіями в суспільно-політичному житті регіону. Основні політичні події першої половини березня в обласному центрі концентрувалися навколо питань, пов’язаних з політичною ситуацією в Україні. На Харківщині центром суспільно-політичної активності стала площа Свободи, пам'ятник Леніну та Будинок рад. Про це в ході селекторної наради повідомила заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА – начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова.

«1 березня на площі Свободи відбувся мітинг «в підтримку миру і порядку в місті», який переріс в штурм обласної державної адміністрації. На час захоплення Будинку рад учасниками мітингу у будівлі знаходилися представники «Правого сектора» і ультрас «Металіста». В результаті зіткнень і штурму Будинку рад постраждали більше 100 осіб з обох боків. Завдано збитків на суму близько 2,5 млн. гривень», – зазначила вона.

Також відбувався конфлікт інтересів між частиною населення, яка не визнає нову владу, та тими, хто її підтримує. Свій відбиток на політичну ситуацію в Харкові наклали події в Криму. 9 березня відбувся мітинг на захист територіальної цілісності країни, 1, 4, 5, 8 березня – масштабні акції протесту.

«13 березня на площі Свободи у Харкові відбувся 50-тисячний мітинг на підтримку Харківського міського голови, якого викликали до Генеральної прокуратури України у зв'язку з відкриттям проти нього кримінального провадження. Сьогодні, 14 березня, громадяни провели мирне зібрання з метою «…висловлення свого ставлення до політики Російської Федерації на території Криму» біля Генерального консульства Росії. Загалом, протягом першої половини березня 2014 року відбулося близько 20 масових акцій», – повідомила Ольга Дутова.

Теги