Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область продовжує працювати над розширенням міжнародних зв'язків і активізацією залучення іноземних інвестицій

Харківська область продовжує працювати над розширенням міжнародних зв'язків і активізацією залучення іноземних інвестицій

Про це сьогодні в ході відеоконференції для роз'яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Діяльність МЗС України і забезпечення зовнішньоекономічних інтересів України» розповів заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА Денис Ткачов. Він підкреслив, що Департаментом була підготовлена серйозна і об'ємна програма з розширення міжнародних зв'язків Харківської області та активізації залучення іноземних інвестицій до 2016 року.

«Програма передбачає кілька основних стрижневих напрямів діяльності, таких як робота з розширення, становлення міжрегіональних зв'язків, впровадження нових підходів до підтримки підприємств-експортерів, що знаходяться на території області, і робота із залучення та ефективного використання міжнародної технічної допомоги» , - сказав Денис Ткачов.

Заступник директора Департаменту економіки і міжнародних відносин ХОДА також нагадав, що Харківська область є лідером в Україні за кількістю партнерських договорів з Російською Федерацією, зокрема, в 2012 році був підписаний новий договір з Ханти-Мансійськім автономним округом ЮГРА. Крім того, оновлений договір з Мінською областю (Республіка Білорусь). Також планується офіційний візит делегації Харківської області до Соціалістичної Республіки В'єтнам, візит до Словацької республіки, створення програми співпраці зі штатом Огайо США, а також штатом Карнатака (Індія) і Федеративною республікою Бразилія.

«Ми знайшли розуміння і підтримку з боку керівників бізнес-місій,  послів цих країн, вони акредитовані в Україні і безпосередньо беруть участь у просуванні Харківської області в ці регіони», - сказав Денис Ткачов.