Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Вночі була зроблена спроба захоплення правого крила будівлі Харківської облдержадміністрації

Вночі була зроблена спроба захоплення правого крила будівлі Харківської облдержадміністрації

Вночі була зроблена спроба захоплення правого крила будівлі Харківської облдержадміністрації, де знаходиться бухгалтерія. Було відкрито кабінет начальника загального відділу ОДА, де знаходяться гербові печатки і штампи облдержадміністрації. Про це повідомив заступник голови ХОДА - керівник апарату Василь Хома.

«Близько 12 години ночі мені зателефонували співробітники міліції, які чергують в будівлі, і повідомили, що активісти з самооборони, які 22 лютого зайняли ХОДА, увійшли в кабінет, де були печатки та документи. Зараз ми будемо дивитися на місці вони чи ні. Нам невідомо, як використовувалися ці печатки та штампи. Крім того, між представниками самооборони була сутичка», - зазначив Василь Хома.

За його словами, облдержадміністрація йшла на всі компроміси і створювала всі умови, щоб активісти, що знаходяться тут, відчували себе комфортно. Але вони порушили свої зобов'язання.

«До вчорашнього вечора все було нормально. Жодних конфліктів не було. Облдержадміністрація йшла на всі компроміси, надавала приміщення, створювала всі умови, щоб люди, які прийшли сюди, відчували себе комфортно. Вони взяли на себе зобов'язання не чинити перешкод для роботи структурних підрозділів ОДА. Але, як бачите, домовленості з їхнього боку були порушені. Сьогодні ми будемо проводити з ними переговори. Буде засідання координаційної ради, на якому я буду переконувати їх вести себе так, як годиться. Можливо, будуть ухвалені й інші рішення», - підкреслив Василь Хома.

Після брифінгу Василь Хома разом з журналістами оглянув кабінет, де перебував активіст самооборони, який також назвався представником організації «Правий сектор». У кабінеті були виявлені балон зі скрапленим газом, пейнтбольні рушниці. На питання, навіщо їм потрібні пейнтбольні рушниці, активіст відповів, що вони потрібні для тренувань представників самооборони, щоб вони були в хорошій бойовій готовності.

Теги