Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Дітям Харківської області вручили слухові апарати

Дітям Харківської області вручили слухові апарати

Сьогодні в Харківському національному медичному університеті відбулася передача слухових апаратів виробництва компанії Unitron Hearing Ltd (Канада) в рамках благодійної акції «Серце до серця». У врученні взяли участь директор Департаменту охорони здоров'я Харківської облдержадміністрації Олександр Галацан, голова наглядової ради Всеукраїнського благодійного фонду «Від серця до серця» Єжи Конік. За результатами благодійної акції 2013 року для підтримки дітей з порушеннями слуху на Харківщині було зібрано більше 107 тис. грн., що дозволило придбати 7 цифрових багатоканальних слухових апаратів, які отримають діти з незворотними порушеннями слуху, а також складне медичне обладнання - дитячий аудіометричний комплекс.

«Сучасні засоби корекції слуху є досить високовартісними. Навіть найбільш примітивний слуховий апарат коштує 3-4 тисячі гривень, а більш сучасні цифрові, які можуть повністю коригувати проблеми зі слухом у дитини, до 10 тис. грн. Бувають ситуації, коли дитина потребує не один, а два апарата, щоб мати нормальний стереоскопічний слух і бути повноцінним членом суспільства. Всі 5 дітей, яким сьогодні були в залі вручені слухові апарати - жителі районів області», - сказав Олександр Галацан.

Торік під час акції головним і пріоритетним напрямком роботи фонду була визначена допомога дітям з проблемами слуху.

«У Харківській області таких дітей 1060 осіб. Щорічно в результаті профілактичних оглядів та діагностики у 100 дітей виявляють певні проблеми слуху. За останні три роки в Харківській області понад 500 дітей отримали слухові апарати за бюджетні кошти», - розповів Олександр Галацан.

У 2014 році пріоритетним напрямком проведення акції «Серце до серце» буде допомога дітям із захворюванням органів зору.

Довідка. З 7 по 28 квітня 2013 року Всеукраїнським благодійним фондом «Серце до серця» за підтримки Міністерства охорони здоров’я України вже у восьме проведено Всеукраїнську благодійну акцію «Серце до серця», метою якої є збір коштів на придбання медичного обладнання для дитячих лікарень України.

Таким важливим медико-соціальним напрямом благодійної акції 
2013 року стала допомога дітям з вадами слуху. Всього за 8 років дитячим лікарням України було передано медичне обладнання на загальну суму майже 26 млн.грн. В Харківській області за цей період зібрано більше 590,6 тис. грн. За ці кошти для харківських дитячих лікарень було закуплено офтальмологічне обладнання (операційний офтальмологічний мікроскоп), апаратура для відділення інтенсивної терапії та реанімації новонароджених, тощо.