Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Ветерани Харківщини поставили собі завдання - передати естафету пам'яті молодому поколінню

Ветерани Харківщини поставили собі завдання - передати естафету пам'яті молодому поколінню

Сьогодні на виконання завдань Президента України щодо вшанування та державної підтримки ветеранів війни, нинішніх захисників Вітчизни, а також патріотичного виховання підростаючого покоління Харківський обласний комітет Міжнародної української спілки учасників війни організував проведення в м.Валки конференції за участю школярів району «Звільнення Правобережжя України. «Корсунь-Шевченківська» операція».

За словами голови Харківського обласного комітету МУСУВ, керівника Центру захисту правди історії Великої Вітчизняної війни Петра Конюшенка, протягом усього року ветерани будуть проводити кожного місяця по 3 конференції у всіх районах області. Теми доповідей прив'язані до дат проведення наступальних операцій щодо визволення України. Перша така зустріч з молоддю відбулася 13 лютого у пгт Нова Водолага.

«Мета цих конференцій показати правду історії Великої Вітчизняної війни. Показати, що саме Червона Армія перемогла фашизм. Виховати в нашому молодому поколінні героїко-патріотичні почуття, щоб вони пишалися подвигом своїх прадідів. Сьогодні їх основне завдання - підхопити від ветеранів Естафету Пам'яті, щоб пам'ятати, що світ від коричневої чуми врятував саме наш народ. Ми не повинні допустити фальсифікації історії», - сказав Петро Конюшенко.

Школярі не тільки дізналися про хід битви, подивилися фільм «У боях за Україну!», а й самі виступили з доповідями про «Житомирсько-Бердичівську» і «Корсунь-Шевченківську» операції. Почули розповідь про жахи утримання полонених у концтаборах Аушвіц і Освенцим від голови Харківської організації в'язнів фашистських концтаборів Ігоя Малицького, та отримали книги «Україна. Три роки у фашистській неволі».