Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

У мене є право ввести спеціальний режим на території Харківщини, який дозволить законно захищати регіон. Михайло Добкін

У мене є право ввести спеціальний режим на території Харківщини, який дозволить законно захищати регіон. Михайло Добкін

Про це в ході прямої лінії в редакції газети «Комсомольська правда» в Україні» сказав голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. «Коли я кажу про те, що велика кількість людей зі зброєю в руках готова вийти на захист своєї землі, своїх рідних і близьких, я говорю тільки про частину процесу. Бо головна наша відмінність від екстремістів, які сьогодні в Києві і на Західній Україні все трощать і руйнують, це все-таки те, що ми спираємося на закон. Якщо ситуація керованості в країні буде порушена, то головним і єдиним легітимним органом на території Харківської області залишиться обласна рада. Ми зберемо сесію обласної ради, на якій група депутатів пропонуватиме винести на екстрений всеобластной референдум декілька питань. Яких саме - залежатиме від ситуації. Тоді самі люди на території Харківської області визначаться - що нам робити в такій складній ситуації. Це буде рішення не обласної ради, це буде рішення всіх жителів нашого регіону», - сказав Михайло Добкін.

Також він додав, що має право ввести спеціальний режим на території Харківщини, який дозволить на законній підставі захищати територію регіону.

«Як у керівника цивільного захисту в Харківській області у мене є достатньо повноважень для того, щоб вводити різні режими. Я не кажу про надзвичайний стан, тому що це прерогатива Президента України. Але є інші види спеціальних режимів, які дозволять нам на законній підставі захищати свою територію», - підкреслив губернатор області.

Теги