Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харків'янам розповіли про кінематограф дореволюційної Росії

Харків'янам розповіли про кінематограф дореволюційної Росії

Сьогодні в інформаційно-виставковому центрі «Бузок» в рамках проекту «Харьковская сирень P.S.» відбулася відкрита лекція кінознавця, члена Національної спілки кінематографістів України і Гільдії кінознавців і кінокритиків Росії, кандидата мистецтвознавства Володимира Миславського. Лекція була присвячена кінематографу дореволюційної Росії, його розвитку з перших років появи і до закінчення громадянської війни.

«Досягнення дореволюційного кіно мали вплив в 1918-1919 роках і, можна сказати, в цей період дореволюційний кінематограф продовжував розвиватися. Надалі представники російської кіноеміграції, яка осіла у Франції та Німеччині, продовжували знімати фільми за духом зразка 1916 року. У радянські роки, коли в кіно прийшли нові молоді люди, кінематограф став повністю іншим - це був радянський авангард, який зародився на початку 20-х років», - розповів Володимир Миславський.

Слухачам продемонстрували такі фільми як кінохроніка «Коронація Миколи II» (1896 рік), перший ігровий російським фільм «Стенька Разін'».