Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Слухачі Школи юного журналіста сьогодні на практиці освоювали ази газетної журналістики

Слухачі Школи юного журналіста сьогодні на практиці освоювали ази газетної журналістики

Сьогодні, 15 лютого, в редакції газети «Слобідський край» відбулося чергове заняття Школи юного журналіста при Департаменті масових комунікацій ХОДА. Його провела головний редактор газети Лариса Гнатченко. За її словами, газета співпрацює зі Школою вже не перший рік. Її випускники - жителі Зміївського, Зачепилівського, Краснокутського районів активно працюють позаштатними кореспондентами «Слобідського краю» Саме зі школярів, захоплених професією, редакція може сформувати мережу власних кореспондентів у районах області.

«Завдяки цій школі в найвіддаленіших куточках області з'являються зацікавлені люди, які стануть колись нам заміною. Наші позаштатні кореспонденти сьогодні пишуть дуже хороші матеріали. Найголовніше, що дає Школа юного журналіста - це уявлення про професію. Адже за романтикою професії ховається насправді дуже важка, наполеглива праця. І ми даємо дітям розуміння того, що таке ця професія. Далеко не всі, хто до нас приходить, стануть журналістами, але ті, хто в цю професію піде, зроблять це свідомо», - сказала Лариса Гнатченко.

Близько 30 школярів з усіх районів Харківської області не тільки вперше побували в справжній редакції, але також показали своє вміння та отримали майстер-клас від досвідчених, професійних журналістів. З завданням написати коротку замітку про святкування Дня Святого Валентина краще за всіх впоралася учениця 10 класу ліцею №4 м.Лозова Яна Гончарова. І допоміг їй у цьому досвід роботи кореспондентом телепрограми «Тінейджер» на ТК «Сігма» м.Лозова.

«На телеканалі я працюю вже півроку. Я мріяла про це з дитинства. І з кожним днем мені подобається все більше. У Школі юного журналіста я вперше. Насамперед я помітила дружню атмосферу, відчуваєш себе своїм, адже всіх об'єднують спільні мрії і спільні цілі. Зараз батьки хочуть, щоб своє майбутнє я пов'язала з медициною, але я сподіваюся, що зможу їх переконати. Вони побачать, що у мене це виходить, і я зможу працювати в газеті чи на телеканалі не тільки в Лозовій чи Харкові, але й за кордоном. Моя мрія - стати журналістом зі світовим ім'ям», - говорить Яна.