Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Більшість районів області забезпечили належні технічні умови для ефективної роботи електронної системи «Діти»

Більшість районів області забезпечили належні технічні умови для ефективної роботи електронної системи «Діти»

Стан роботи з ведення Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти» службами у справах дітей на території Харківської області сьогодні розглядався під час Обласної селекторної наради під головуванням заступника голови ХОДА Ігоря Шурми. Передбачається, що з 2014 року всі форми державної статистичної звітності стосовно дітей, які залишилися без піклування, стан опіки, піклування, усиновлення, взяття та зняття з обліку, наявності у дітей житла, перебування їх у прийомних сім’ях та дитячих будинках сімейного типу буде зберігатися саме в електронній системі «Діти».

«Це надзвичайно актуальна тема, бо вона безпосередньо кореспондується з соціальними ініціативами Президента. Сьогодні вони мають великий резонанс у суспільстві, оскільки доходять практично до кожної дитини, за умови що кожен посадовець на рівні державної, районної адміністрації, служби у справах дітей буде виконувати свою роботу. І тоді у кожної дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування, є шанс, є надія, що її доля складеться набагато краще», - сказав Ігор Шурма.

За інформацією начальника служби у справах дітей ХОДА Тетяни Печерських, більшість служб області забезпечили належні технічні умови для ефективної роботи електронної системи «Діти» та введення її до промислової експлуатації. Були виділені приміщення, придбані окремі комп’ютерні комплекси з ліцензійним програмним забезпеченням, електронні ключі, вжиті необхідні заходи безпеки. Окрему подяку за комплексне вирішення технічних питань було висловлено Ізюмській РДА.

Що стосується стану наповнення карток дітей достовірними оновленими даними, то, за інформацією заступника начальника служби у справах дітей ХОДА Валентини Олішевської, на 12 лютого по області оновлені данні на дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, на 93,3%; на дітей, що підлягають усиновленню, – 93,1%; на дітей, що перебувають у складних життєвих обставинах, - 94,3%. Показник оновлення даних по дітям-сиротам і дітям, позбавленим батьківського піклування, у 32 районах з 42 дорівнює 98 -100%.