Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

В області організовано щорічний медичний огляд воїнів-інтернаціоналістів

В області організовано щорічний медичний огляд воїнів-інтернаціоналістів

В рамках реалізації в регіоні завдань Президента України щодо забезпечення соціального захисту учасників бойових дій на території інших держав, інвалідів війни, сімей загиблих та померлих учасників бойових дій Департаментом охорони здоров`я розроблені конкретні заходи щодо надання медичної допомоги. Про це під час прес-конференції розповіла заступник директора Департаменту охорони здоров`я ХОДА Галина Сіроштан. «Кожного року, в першому кварталі, проводяться профілактичні огляди цієї категорії громадян та членів їх сімей. Складаються плани оздоровлення, і медичні працівники дуже ретельно слідкують за їх виконанням», - повідомила Галина Сіроштан.

Також вона додала, що по закінченню таких профілактичних оглядів складається план реабілітації, воїни-інтернаціоналісти забезпечуються засобами технічної реабілітації. Всього в закладах охорони здоров`я перебуває на обліку майже 9 тис. 980 воїнів-інтернаціоналістів.

Також вона додала, що цього року вперше після проведених профілактичних оглядів медпрацівники будуть заповнюватися соціальний паспорт воїна-інтернаціоналіста.