Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область є одним з лідерів за кількістю створених прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

Харківська область є одним з лідерів за кількістю створених прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу

Про це сьогодні в ході брифінгу після відвідування комунального закладу «Ржавецький психоневрологічний інтернат» заявив голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін. «Харківська область є одним з лідерів за кількістю створення прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Поряд з Київською та Дніпропетровською областями ми маємо найбільші темпи щодо зменшення кількості дітей, які перебувають в інтернатних установах», - сказав він.

За словами губернатора, цифри постійно міняються, але в області вже набагато менше дітей, які все ще залишаються без сім'ї. Також Михайло Добкін зазначив, що робота із зменшення кількості дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, складається не тільки з усиновлення, влаштування в прийомні сім'ї та дитячі будинки сімейного типу, а ще й з профілактики.

«Згідно з Указом Президента України в Харківській області було створено майже 700 нових посад соціальних інспекторів, які працюють на профілактику розпаду сімей. Вони беруть під нагляд сім'ї, де є загроза їх розпаду або яка-небудь інша ситуація, яка може призвести до сирітства, і працюють над запобіганням цього», - підкреслив голова ОДА.

Теги