Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Основне завдання року учасників бойових дій на території інших країн – показати ветеранам, що їх подвиг не забутий

Основне завдання року учасників бойових дій на території інших країн – показати ветеранам, що їх подвиг не забутий

На виконання Указу Президента України про проголошення 2014 року – роком учасників бойових дій на території інших держав у Харківській області, як і в інших областях України, створено організаційний комітет. До нього увійшли 24 особи – представники органів виконавчої влади та громадських організацій ветеранів, афганців та воїнів-інтернаціоналістів. Очолює комітет голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін. Про це повідомила в ході телемарафону на обласному державному телебаченні заступник директора Департаменту масових комунікацій ХОДА – начальник управління внутрішньої політики Ольга Дутова.

За її словами, організаційним комітетом затверджено план заходів, які проводитимуться в області протягом всього року. Він включає різні спортивні змагання, конференції, виставки, питання медицини і дитячого оздоровлення, патріотичні заходи, зокрема, спільний з афганцями перегляд фільмів на дану тематику.

«Заходи можна розділити на декілька груп, але, на мій погляд, основне завдання – показати ветеранам, показати воїнам, що їх подвиг не забутий, що держава про них пам'ятає, що їм готові допомагати. Також важлива задача – патріотичне виховання молоді, нового покоління. Щоб школярі та студенти знали, що була така війна, і вона була зовсім недавно. Люди повинні знати свою історію, адже у того, хто не знає свого минулого, немає майбутнього», – підкреслила Ольга Дутова.

Зокрема, 15 лютого, в 25-ту річницю виведення радянських військ з Афганістану, відбудеться покладання квітів до Меморіального комплексу воїнам-афганцям на вул. Культури і молебень. Також молебні відбудуться у всіх храмах Харківської області.

«Крім заходів, організованих ХОДА, свої ідеї реалізовують різні громадські організації, і облдержадміністрація в міру своїх можливостей надає інформаційну та організаційну підтримку. Ми завжди відгукується на побажання і прохання, і беремо активну участь», – заявила Ольга Дутова.