Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Харківська область досягла високих показників у виконанні Закону «Про екстрену медичну допомогу»

Харківська область досягла високих показників у виконанні Закону «Про екстрену медичну допомогу»

Про це сьогодні у ході відеоконференції для роз’яснення та обговорення пріоритетів урядової політики, цілей і змісту соціально-економічних реформ на тему: «Результати та перспективи впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонію та цукровий діабет» розповіла в.о. Міністра охорони здоров'я Раїса Богатирьова. Вона нагадала, що за рік, який минув з моменту введення в дію Закону України «Про екстрену медичну допомогу», було досягнуто високих результатів.

Так, сьогодні в Україні функціонує 875 пунктів постійного базування та 267 пунктів тимчасового базування підрозділів систем екстреного медичної допомоги і їх кількість постійно збільшується. За словами Раїси Богатирьовій така кількість центрів і пунктів тимчасового і постійного базування досягти нормативів прибуття екстреної медичної допомоги в місті на 90%, а в сільській місцевості – 87,6.

«Я хочу підкреслити ту величезну роботу, яку у цій сфері провела Харківська область, Харківська влада и обласна і міська і інші районі Саме у Харківській області було досягнено надзвичайно високих і якісних показників у забезпеченні виконання закону «Про екстрену медичну допомогу», - зазначила в.о. міністра охорони здоров'я.