Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Збереження спадщини Тараса Шевченка для нащадків є головним завданням нинішнього покоління українців

Збереження спадщини Тараса Шевченка для нащадків є головним завданням нинішнього покоління українців

Збереження спадщини українського поета, художника і мислителя Тараса Шевченка для нащадків - одне з важливих завдань нинішнього покоління українців. На цьому Президент України Віктор Янукович наголосив під час спільного засідання Громадської гуманітарної ради та Координаційної ради з питань підготовки та відзначення 200-річчя від дня народження Т.Г.Шевченка. «У процесі підготовки до цього ювілею ми по-новому усвідомлюємо, що доля дала Шевченку найбільше після його смерті - вона дала йому невмирущу славу і вічну вдячність нащадків. Наше завдання - берегти спадщину Шевченка і передати її тим, хто прийде після нас», - сказав Глава держави під час виступу.

Віктор Янукович висловив вдячність за самовіддану й натхненну працю всім, хто долучився до підготовки святкування ювілею від дня народження Кобзаря.

Важливим внеском у вшанування пам’яті Тараса Шевченка Президент назвав переклад «Кобзаря» англійською мовою та проведення загальнонаціонального Шевченківського уроку, в якому взяли участь понад шість мільйонів учнів одночасно.

Глава держави високо оцінив загальну атмосферу прагнення гідно вшанувати ювілей Кобзаря, яка охопила наш народ як в Україні, так і в усьому світі. «Добре, що ми відремонтували музеї, поновлювали і продовжуємо поновлювати місця пам’яті Шевченка, працювали над організацією нових виставок. Але найголовніше, що ми зробили - це те, що до підготовки до ювілею ми залучили весь народ», - підкреслив Віктор Янукович.