Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

Пілотний проект держрегулювання цін на ліки для гіпертоніків буде продовжено

Пілотний проект держрегулювання цін на ліки для гіпертоніків буде продовжено

Сьогодні у ході відеоконференції на тему: «Результати та перспективи впровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для хворих на гіпертонію та цукровий діабет» в.о. Міністра охорони здоров'я Раїса Богатирьова розповіла, що 12 лютого 2014 року було ухвалено постанову щодо подовження у 2014 році пілотного проекту держрегулювання цін на ліки для гіпертоніків.

«Показники по цьому проекту у нас вражаючі – за рік значно покращилися цифри щодо лікування цієї хвороби, щодо самої організації лікування і щодо звернення громадян до лікарів. Коли ми почали цей проект, до лікарів зверталися лише 14% тих, хто страждає на гіпертонічну хворобу. Зараз показник збільшився майже до 76%. Ми повернули громадян до лікарів, до професійного огляду, до професійної діагностики і призначення лікування», - зазначила в.о. Міністра охорони здоров’я.

 

Також Раїса Богатирьова розповіла, що було зафіксовано зниження рівня самолікування, а також суттєво зменшилась кількість викликів швидкої медичної допомоги з приводу гіпертензивних кризів на 16% та інсультів – на 6,4%.

Довідка. З 1 червня 2012 року в Україні реалізується пілотний проект із запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою шляхом встановлення граничного рівня оптово-відпускних цін на такі засоби з використанням механізму визначення порівняльних (референтних) цін.