Налаштування
Шрифт:
Колір:
Фото:

З відкриттям пункту пропуску «Олександрівка» у жителів Харківської області не буде проблем з перетином кордону

З відкриттям пункту пропуску «Олександрівка» у жителів Харківської області не буде проблем з перетином кордону

Завдяки тісній роботі районних адміністрацій, обласної державної адміністрації, Кабінету Міністрів вдалося виконати весь необхідний перелік робіт з дезінфекції проїжджаючого транспорту на місцевих пунктах пропуску через державний кордон. Про це повідомив голова Харківської обладміністрації Михайло Добкін. «Така робота дозволила сьогодні мати можливість більш комфортного перетину кордону величезній кількості людей, які в разі закриття таких пунктів змушені були проїжджати зайву відстань, витрачати час, нерви, гроші. З відкриттям другого пункту в області проблем у жителів нашого регіону і у наших гостей буде значно менше», - повідомив Михайло Добкін.

Також він зазначив, що будь-яка складна ситуація з інфекційними захворюваннями тварин не може паралізувати життя такого регіону як Харківська область.

«Ми зобов'язані, з одного боку, робити так, щоб ця інфекція не поширювалася на фермерські господарства, але, з іншого боку, ми повинні купувати нове обладнання, застосовувати нові технології, щоб не дати можливість занести хворобу з інших регіонів на нашу територію. Ми виконали свою роботу, я вважаю, що виконали добре. Сподіваюся, що пункти пропуску так само безпечні для нашого регіону, як і зручні. Ветеринарні лікарі, прикордонники, митники будуть стежити за тим, щоб не порушувався режим заборони ввезення тієї чи іншої продукції, в тому числі м'ясної, на нашу територію. Разом зі спеціальним обладнанням ми зможемо захистити територію нашої області від проникнення сюди інфекційних захворювань», - сказав Михайло Добкін.

Довідка. Відповідно до протокольного доручення за підсумками засідання Кабінету Міністрів від 11 вересня 2013 року з 25 вересня з метою недопущення занесення в Україну збудника африканської чуми свиней були закриті пункти пропуску на кордоні з Російською Федерацією у Харківській області: Олександрівка, Бударки, Журавлівка і Стрілеча, як для регулярного автобусного сполучення, так і приватного транспорту.

З 23 жовтня відновлено рух автотранспорту через місцевий автомобільний пункт пропуску «Журавлівка». Там встановлено обладнання для дезінфекції транспортних засобів, додані штатні одиниці для здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю і нагляду.